HAPPY NEW YEAR!

Årsnäs är en liten plats i universum som ligger i höjd med Kode - och nu pratar vi västkusten alltså, för alla er bönner som kommer nånannanstansifrån! - och där svänger man av,åker mot Solberga kyrka (Herr Arnes penningar!"Varför slipar de knivarna på Hanahög?") och sen rakt ut mot havet.Där ligger en böljande kuperad jordbrukstrakt med några gårdar, några inflyttade "stabor" och hästar, kor och får.Allt ryms på de mjukt sluttande strandängarna mot havet.
Där har jag turen att ha goda vänner som har ett hus modell större rakt över havet,med full insyn av hav och himmel och i takt med vädret och vindarna.

Tvärsöver sundet syns i kvällningen ljusen från Rörtången och solen som försvinner bakom skogskammen på Brattön.Det är nyårsdagens kväll,alltså den första dagen på året 2009.

Nyårsdagen och dagen därpå bjöd på klart och kallt väder som bäddade med rimfrost i gräs och på tuvor,och drog långa råkar av is runt strandlinjer och slipad strandsten.

Påpälsad med stavar i den glatta terrängen banade vi oss fram i strandkanten.

Efter promenad i sol som blekte och kyla som nöp kinder och nästippar röda var det dags att kliva ner i den 38-gradiga värmen i utomhusjacuzzin.Där satt vi på nyårsnatten,min vän Y och jag och hennes man A,och tittade med böjda nackar upp mot stjärnklara himlar.när vi inte tittade på nyårsfyrverkerier från Rörtången på andra sidan vattnet.
Men vackrats den natten lyste Vintergatan som ringlade en disig ljusorm över takåsarna för att försvinna bort över Marstrand och fästningen som avtecknade sin torniga siluett mot norr.

Och med detta vill jag önska er alla ett GOTT NYTT ÅR!

Inga kommentarer: