LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW


Vinterns första snöfall kom i förra veckan och även om min mobilkamera inte kan mäta sej med en finslipad Hasselblad så försökte jag ändå fånga tilldragelsen på bild.Det blev sådär.
Skickade dessutom bilderna till dottern i Ryssland (läs fär övrigt hennes underbara blogg här nedan:berättelsen om Luciafirandet på IKEA i den uralska huvudstaden Ekaterinburg lämnar intet öga torrt! ) eftersom hon,efter att ha blivit bestulen för ett tag sen, blivit av med sin ålderstigna kinesiska Nokiakopia,och istället försett sej med en högteknologisk mackapär som tydligen gör allt utom att gå ut med soporna. Men icke. Den kunde inte ta emot mina bilder. Å jag som t o m spelat in en liten video åt henne där hon även får höra min väna stämma som bonus.Men klagande sms damp ner i min telefon där hon gnällde över utebliven tillgänglighet till översänt material.
Det är då man frågar sej: What´s the point?
Varför ha en högteknologisk mackapär om den inte gör jobbet? Kanske den duger som dildo om man sätter den på läge Vibrera?Jag menar,NÅN fördel måste den ju ha!
Anyways,snart är det jul,och mitt upp i alltihopa minns jag en rolighet om min morfar - sen länge mull bredvid min mormor på en kyrkogård i Partille - som handlar om julen.Min morfar var ingen kul person,och med det menar jag ett karismatiskt partycentrum och historieberättare av rang, nej inte alls.Han gjorde inget väsen av sej - alls,om man säjer så.Men ibland kunde han låta undslippa sej något totalt oväntat, som att brista ut i sången "Tulpaner från Amsterdam" eller kläcka något som HAN tyckte var vitsigt. En sån sak handlade om julen,och den var inte ens hans egen lustighet ,han hade förmodligen hört den på radio eller i Hylands hörna eller nåt ,men den går såhär:
Person 1 säjer:-Nu står julen för dörren.
Person 2 svarar: -Hur kommer du ut då?
Så rolig var han.min morfar.
Ni förstår själva.

Om detta kan dragas den viktiga lärdomen att julen alltså inte kan stå för dörren,för hur skulle man då komma ut?
Rest in peace,morfar Olle.

1 kommentar:

Josefina sa...

Ja du mor! Jag tror att det kan ha något att göra med att man inte kan skicka bilder över så långt avstånd - jag fick nämligen inte bilder i min sms inkorg utan en massa länkar med lösenord till telenors hemsida, men när jag försökte kolla på dem så envisades telenor med att jag "redan hade tittat på dem" fast det hade jag inte alls!!! Så din väna stämma fick jag inte höra den gången, det får vänta tills i januari :)

Verkar som om du har fått i gång bloggandet nu! Way to go!

Kram!!!